Het Project

Composail is een uniek bedrijf waarbij een team van studenten werkt aan de realisatie van een wedstrijdzeiljacht. Het GP42 sportjacht is 12,8m lang en is geheel gemaakt van composietmaterialen. Het project is opgezet om studenten, zowel MBO als HBO, te leren ontwerpen en bouwen met composieten. Het tweede doel is om innovatieve producten voor de zeilwereld te ontwikkelen.

Composieten

Composieten worden steeds meer toegepast. Niet alleen meer in de vliegtuigindustrie, maar ook in auto’s, boten en zelfs in de bouw vinden we diverse composietmaterialen terug. Op het moment is er nog geen goede aansluiting tussen opleidingen en het bedrijfsleven op het gebied van composieten. Composail is opgezet om hiertussen een brug te slaan. Studenten krijgen de volledige vrijheid om een product te ontwikkelen en daarna ook te bouwen gedurende hun stage- of afstudeerperiode.

Innovatie

Alle onderdelen van de boot worden opgesplitst in verschillende projecten. Iedere student krijgt een project toegewezen en krijgt de volledige vrijheid om hiervoor een oplossing te ontwikkelen. Zodoende zijn er diverse nieuwe innovatieve producten ontwikkeld voor de zeilindustrie. Enkele innovatieve producten die zijn ontwikkeld:

  • Compodrive: Inklapbare hybride zeildrive
  • Roer met variabele hoek
  • Uitneembare kiel
  • Wrijvingscoating
  • Verzonken kikkers

Op de innovatie pagina zijn meerdere verslagen te vinden.

Sponsoren

Bedrijfsleven, onderwijs en overheid hebben de handen in elkaar geslagen om Composail als project te laten slagen. Als sponsoren dragen onderstaande partijen bij:

 

Met onderstaande bedrijven en instellingen hebben we warme contacten:

 

 

Geef een reactie