Update najaar 2012

Na de zomer is het Composail team weer met frisse studenten hard aan de slag gegaan om de boot verder te bouwen. De projecten waar nu aan gewerkt en gebouwd worden zijn:

  • Dekluiken – Vincent van Rhijn
  • Concepten voor hulpmiddelen – Geshwin Grant 
  • Communicatie – Jules Leenders 
  • Projectleider – Wolf de Kwant 
  • Keuken – Sabeth van de Voort & Milla Hulsker
  • Navigatieruimte – Jessica Steeman

Daarnaast zijn er twee groepen bezig met:

  • Kajuit ingang – Industrieel Product Ontwerpen groep van de Haagse Hogeschool 
  • Gennakerboom – Werktuigbouwkunde groep van de Haagse Hogeschool


Het team van de gennakerboom is goed bezig qua innovatie. Ze zijn bezig om hem lichtgewicht te maken, net zoals de spinnakerboom. Momenteel is Vincent bezig met de dekluiken bezig met een scharnier dat nog niet eerder is gezien in de nautische wereld. Het ontwerp van de zwevende navigatiehoek is inmiddels aangepast voor de iets minder sportieve zeiler.

Om onze geesten van verse informatie te voorzien, hebben wij inmiddels diverse beursbezoeken achter de rug. De Hiswa was een mooie manier om de zeilwereld te leren kennen voor het nieuwe team. De beurs in Parijs was een mooie uitstap waarin we wat meer diepgang hebben bereikt.   Momenteel zijn we ook weer actief op Facebook en Twitter. Volg ons daar voor dagelijkse updates, weetjes over composieten en zeilen en natuurlijk over onze vorderingen van ons GP42 snelste wedstrijdzeiljacht!